Voor wie?

Wat kan DiëVitale voor U betekenen?

 

 

Vitaliteit en gezond gewicht voor iedereen

Niet lekker in je vel? Vaak moe of futloos? Als er geen medische oorzaak is kan het zinvol zijn om eens te laten kijken of het misschien aan voeding kan liggen. Ook gewicht kan van invloed zijn op het ‘fit’ voelen. Sommige mensen willen graag wat afvallen, maar er zijn ook mensen die juist wat in gewicht moeten of willen aankomen. Weer anderen hebben te maken hebben met gewichtsschommelingen (het zogeheten ‘jojo-effect’) door perioden van teveel eten af te wisselen met perioden van streng lijnen/diëten. De diëtist kan helpen in het begeleiden naar een ‘constant’ en gezond eetpatroon en eetgedrag.

 

Diabetes, cholesterol en bloeddruk onder controle

Wanneer er sprake is van diabetes, hoog cholesterol of hoge bloeddruk, dan kunnen aanpassingen in het voedings- en beweegpatroon vaak veel winst opleveren voor de gezondheid waardoor medicatie veelal voorkomen of verminderd kan worden.

 

Gezonde maag en darmen

Vaak last van oprispingen, boeren, maagzuur, een opgeblazen gevoel, krampen of winderigheid? Last van diarree of juist niet of moeilijk naar het toilet kunnen gaan? Maag- en darmklachten (met of zonder medische oorzaak) hebben veelal ook met voeding te maken. Vaak kunnen klachten, met kleine aanpassingen in de voeding, verminderen of zelfs verholpen worden.

 

Voedingsadvies bij zwangerschap, borstvoeding en kinderen

Zowel in de voorbereiding op de zwangerschap (als er een wens is om zwanger te worden) als tijdens de zwangerschap en in de periode van het geven van borstvoeding verdient de voeding extra aandacht. Niet alleen voor het kindje, maar zeker ook voor de moeder. Bepaalde vitamines en mineralen zijn in deze periodes extra nodig en bepaalde voedingsmiddelen worden juist weer afgeraden. Hierin kan de diëtist adviseren, evenals bij het onder controle houden van het gewicht tijdens en na de zwangerschap. Aankomen tijdens de zwangerschap hoort er natuurlijk bij, maar wel binnen bepaalde grenzen. En na de zwangerschap is het natuurlijk fijn om de eventuele overtollige kilo’s er zo snel mogelijk weer af te krijgen. De periode van borstvoeding geven vergt veel energie. Om je als kersverse moeder fit en energiek te blijven voelen in deze periode is het dan ook van belang om alle voedingsstoffen, vitaminen en mineralen in ruim voldoende mate binnen te krijgen. En als naast borst- of flesvoeding gestart wordt met bijvoeding voor het kindje…. Wat geef je dan en hoeveel? De diëtist kan je in al deze verschillende fases met raad en daad bijstaan.

 

Op gewicht en in balans blijven tijdens de overgang

Voor veel vrouwen is de overgang een lastige periode, die gepaard kan gaan met allerlei vervelende ongemakken. Vaak leidt het ook tot gewichtstoename terwijl de voedingsinname niet is veranderd… De diëtist van DiëVitale heeft een specialisatie ‘Vrouw en Hormonen” gevolgd en kan inzicht geven in de werking en invloed van hormonen en de daardoor veranderende energiebehoefte en geeft handvatten om het gewicht onder controle te houden en overgangsklachten te verminderen.

 

Voedingsadvies bij voedselallergieën of om medische redenen

Bepaalde voedselallergieën, -intoleranties, ziektes, aandoeningen of operaties kunnen reden zijn voor de huisarts, praktijkondersteuner of specialist om door te verwijzen naar de diëtist, bijvoorbeeld omdat bepaalde voeding niet verdragen wordt, er door ziekte of operatieve ingrepen een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen ontstaat. Ook kunnen er door omstandigheden bijvoorbeeld problemen zijn met kauwen of slikken waardoor het normale voedingspatroon aangepast moet worden of eventueel aanvullende drink- of sondevoeding ingezet moet worden.

 

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waarvoor u bij DiëVitale terecht kunt. Indien u zich hierin niet herkent, maar u wel een vraag op het gebied van voeding heeft, neem dan vrijblijvend contact op. Dan kunnen we bekijken of DiëVitale ook voor u iets kan betekenen.

 

Bedrijven, instellingen en verenigingen

Ook als bedrijf, instelling of vereniging kunt u bij DiëVitale terecht. U kunt hierbij denken aan:

  • Voedings- en dieetadvisering op locatie aan cliënten binnen uw instelling
  • Advies over het aanbod in uw bedrijfskantine
  • Opzetten en uitvoeren van gezondheidsvoorlichting
  • Overige

Indien u verwacht dat DiëVitale iets voor uw organisatie kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op. Prijsafspraken worden in overleg gemaakt.