Aantekening Leefstijlcoach behaald !

Ik heb onlangs mijn aantekening voor leefstijlcoach behaald, wat inhoudt dat ik aangetoond heb over voldoende kwalificaties te beschikken om mensen te mogen begeleiden bij aanpassingen naar een gezonde leefstijl.

We hebben vaak goede voornemens, maar echt iets veranderen kan soms best best lastig zijn. We zijn allemaal gewend aan een bepaalde leefstijl en hebben vaak vaste patronen en gewoontes ontwikkeld. Die kunnen heel vast ingesleten zijn. Sommige gewoontes zitten al zo lang in je systeem dat ze lastig te veranderen of aan te passen zijn. En als aanpassing lukt, dan kunnen, ondanks al je inspanningen, oude gewoontes er na verloop van tijd weer insluipen. Jammer natuurlijk en bovendien uitermate frustrerend. Hoe je een gezonde leefstijl realiseert die werkt én blijvend is, daarbij ondersteunt een leefstijlcoach je.

Om die gezonde leefstijl te ontwikkelen, focust een leefstijlcoach zich een aantal speerpunten: gezond eten, voldoende bewegen en bijtijds je ontspanning en rust pakken. En afhankelijk van welke obstakels je ervaart, werkt een leefstijlcoach samen met je aan onder andere je motivatie, je valkuilen, vergroten van je wilskracht, oude gewoontes veranderen, terugval voorkomen enzovoort. Op die manier coacht een leefstijlcoach je stap voor stap bij het realiseren van een leefstijl waar je je goed bij voelt en die bij je past en voor jou werkt.