De verpakkingen zien er vaak zo gezond en verantwoord uit, maar cruesli, krokante muesli, granola en crunchy ontbijtgranen uit de supermarkten bevatten vaak veel suiker (in de vorm van gedroogd fruit, honing, palmsuiker, rijststroop etc), soms zout en vaak ook verzadigde vetten in de vorm van palmvet.
Dennis en Ciska Toebast, van Bakkerij Toebast, hebben mij gevraagd om mee te denken bij het ontwikkelen van een ‘gezonde’ granola die laag in suikers en verzadigde vetten is en hoog in vezels. Met wat gepuzzel over en weer in de receptuur heeft dit geleid tot een recept dat zowel verantwoord en gezond als lekker is! Een 100% volkoren granola in 2 varianten: mét en zónder noten
Dit kun je zelf lekker combineren met yoghurt of kwark en vers fruit zoals banaan, blauwe bessen, frambozen of aardbeien tot een heerlijk en verantwoord ontbijtje. Het wordt verkocht in zakjes van 250 gram voor 2,95 bij Bakkerij Toebast in Hoevelaken.