GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) gestart in Hoevelaken

In een samenwerking tussen de Hoevelakense huisartsen en praktijkondersteuners, diëtisten (DiëVitale en Food in Motion) en fysiopraktijk Uttien en Vermeer is op 2 juni gestart met de GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie), te weten het GLI-programma SLIMMER.

De huisarts/praktijkondersteuner kan patiënten verwijzen naar een SLIMMER-leefstijcoach voor een intake. De leefstijlcoach is een daarvoor opgeleide diëtist.

Sinds januari 2019 is Gecombineerde Leefstijl Interventie GLI opgenomen in het verzekerde pakket. De GLI richt zich op duurzaam verbeteren van de leefstijl van mensen met (een verhoogd risico op) obesitas. SLIMMER is één van de 3 GLI programma’s die bewezen effectief zijn bevonden. Het GLI programma SLIMMER zit in de basisverzekering en kosten voor deelname gaan NIET van het eigen risico af. Wel is een verwijzing van de huisarts nodig. Vanaf 2020 geldt een landelijk beleid waardoor alle zorgverzekeraars de GLI vergoeden.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over de inhoud van het SLIMMER programma of de verwijsprocedure, neem dan contact op met uw eigen huisarts/praktijkondersteuner of 1 van de GLI-coördinatoren:

  • DiëVitale Voeding en Leefstijl (Caroline van Mourik): 06-57831092 of info@dievitale.nl
  • Food in Motion (Monique Benhaddou): 06-12967901 of dietist@foodinmotion.nl

http://www.nogslimmer.nl