Aangesloten bij Vereniging Arts en Leefstijl

Vereniging arts en leefstijl is in 2016 opgericht door huisarts Tamara de Wijer. De Vereniging Arts en Voeding maakt zich sterk voor het voedingsadvies in de (huis)artsenpraktijk. Geen pillendieet, maar een leefstijl op recept! Dat is de toekomst van onze gezondheidszorg. Voeding en leefstijl komen steeds meer on top of mind. Magazines staan vol met gezonde recepten en Instagram wordt overspoeld door foodbloggers. Maar het is veel meer dan alleen een hype. Het effect van groente, fruit, beweging en ontspanning is zelfs zo groot, dat steeds meer artsen een gezonde leefstijl voorschrijven. En de medicijnen? Die vormen Plan B. 

De missie van Vereniging Arts en Leeftsijl is: Focus op een gezonde leefstijl als medicijn. Deze missie spreekt mij enorm aan!

Na praktijkondersteuners en verpleegkundigen kunnen sinds 2018 ook diëtisten lid worden van de vereniging. Oprichtster van Arts en Leefstijl, Tamara de Weijer, zegt hierover ‘We zien het als de taak van de arts om voedingsproblemen te signaleren, om patiënten te motiveren tot een verandering van de voeding, om door te verwijzen naar de diëtist en om dan nazorg te verlenen. We gaan dus zeker niet op de stoel van de diëtist zitten, integendeel: we gaan vaker gericht doorverwijzen en we zorgen dat de patiënt gemotiveerd raakt om naar de diëtist te gaan. We willen dat de voedingszorg de grenzen tussen zorgprofessionals overstijgt en dat disciplines goed samenwerken. Daarom hebben we besloten dat ook diëtisten nu lid kunnen worden van Arts en Voeding.’

Omdat ik als diëtist vaak samenwerk met de huisartsen en praktijkondersteuners en Vereniging Arts en Leefstijl specifiek de samenwerking op gebied van voeding en leefstijl ten doel heeft, heb ik me aangesloten bij dit platform dat ook informatie deelt en nascholingen verzorgt.