Over ons

Over DiëVitale

De naam DiëVitale is ontleend aan het Italiaans en refereert aan het feit dat Italië aan kop gaat in de Wereldgezondheidsindex. Volgens onderzoekers danken de Italianen hun bovengemiddelde levensverwachting en vitaliteit tot op hoge leeftijd aan een gezonde leefstijl en een eetpatroon met veel groenten, fruit en gezonde vetten als olijfolie.

Voeding is iets wat dagelijks terugkomt in ieders leven. Voor de één is het puur een eerste levensbehoefte, voor een ander iets om van te genieten en een sociaal gebeuren, en voor weer een ander iets om rekening mee te houden vanuit gezondheidsredenen. Voeding is daarnaast noodzakelijk voor een gezonde groei en ontwikkeling tot op hoge leeftijd en tevens een belangrijke factor in de behandeling van vele welvaartsziekten zoals o.a. hart- en vaatziekten en diabetes.

DiëVitale heeft als uitgangspunt dat voeding en leefstijl een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid, de preventie van ziektes, en het verlichten van klachten, maar daarnaast vinden wij het kunnen blijven genieten van eten erg belangrijk! De Italianen bewijzen dat lekker eten en gezondheid hand in hand kunnen gaan!

 

Over Caroline van Mourik – diëtist

Voeding en leefstijl kunnen onze gezondheid en vitaliteit zowel positief als negatief beïnvloeden. Dit gegeven intrigeert mij enorm. Na jaren in de commerciële dienstverlening gewerkt te hebben, heb ik besloten gehoor te geven aan mijn grote interesse en ben ik wederom de collegebanken in gegaan om me om te scholen tot diëtist, middels de HBO opleiding Voeding en Diëtetiek in Den Haag. In het grote aanbod van informatie over voeding heb ik leren beoordelen wat toegepast kan worden bij verschillende ziektebeelden, maar ook hoe voeding preventief en ondersteunend kan worden ingezet.

Voeding is een onderwerp dat volop in de belangstelling staat en de voedingswetenschap blijft voortdurend in beweging door middel van onderzoek. Ik blijf dan ook verder kennis vergaren en up-to-date houden door het bezoeken van vakinhoudelijke seminars en congressen en het volgen van bij- en nascholingen. Zo heb ik mij onlangs verder gespecialiseerd in de vrouwelijke hormoonhuishouding en de relatie met voeding (menstruatieklachten, zwangerschap en overgang) en het prikkelbare darmsyndroom (o.a. Fodmapdieet).

Voeding en leefstijl zijn heel persoonlijk en de mogelijkheden en behoeften verschillen per persoon. Leeftijd, medische zaken en klachten spelen hierbij een rol. Een persoonlijke benadering staat dan ook centraal. Ik houd rekening met uw persoonlijke situatie, zodat adviezen niet alleen medisch kloppen (indien van toepassing), maar dat deze ook toegespitst zijn op uw voor- en afkeuren.

Doel is om te kunnen blijven genieten van eten, waardoor aanpassingen vol te houden zijn en doelen bereikt worden. Dat lekker eten en vitaliteit en gezondheid wel degelijk samengaan dat bewijzen de Italianen. En dat is ook precies waar ik en DiëVitale voor staan!

 

Wie mag de titel diëtist dragen?

Het is belangrijk dat u een voedingsadvies krijgt van iemand die kennis van zaken heeft. Daarom is het goed om te weten dat ‘diëtist’ een beschermde titel is. Iemand mag zich alleen onder strenge wettelijke voorwaarden diëtist noemen. Er zijn diverse beroepen die zich met voedingsadvies bezighouden: van voedingskundige en voedingsadviseur tot voedingscoach en gewichtsconsulent. Er is echter maar één beroepstitel voor voedingsadvies die wettelijk beschermd is: diëtist. Iemand mag zich pas diëtist noemen als ze een wettelijk erkende, vierjarige HBO-opleiding heeft gevolgd. Daarnaast is een diëtist verplicht om het vak goed bij te houden door middel van o.a. bij- en nascholingen, om in het Kwaliteitsregister voor Paramedici ingeschreven te staan.