Over Diëvitale

De naam DiëVitale is ontleend aan het Italiaans en refereert aan het feit dat Italië aan kop gaat in de Wereldgezondheidsindex. Volgens onderzoekers danken de Italianen hun bovengemiddelde levensverwachting en vitaliteit tot op hoge leeftijd aan een gezonde leefstijl en een eetpatroon met veel groenten, fruit en gezonde vetten als olijfolie.

Voeding is iets wat dagelijks terugkomt in ieders leven. Voor de één is het puur een eerste levensbehoefte, voor een ander iets om van te genieten en een sociaal gebeuren, en voor weer een ander iets om rekening mee te houden vanuit gezondheidsredenen. Voeding is daarnaast noodzakelijk voor een gezonde groei en ontwikkeling tot op hoge leeftijd en tevens een belangrijke factor in de behandeling van vele welvaartsziekten zoals o.a. hart- en vaatziekten en diabetes.

DiëVitale heeft als uitgangspunt dat voeding en leefstijl een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de vitaliteit en gezondheid, de preventie van ziektes, en het verlichten van klachten, maar daarnaast vind ik het kunnen blijven genieten van eten erg belangrijk! De Italianen bewijzen dat lekker eten en gezondheid hand in hand kunnen gaan!